Puslespil styrker både indlæring og hukommelse

Du kan få puslespil i mange forskellige sværhedsgrader. Det kan være en god ide, at du allerede fra en tidlig alder køber et puslespil til dit barn, så han eller hun kan begynde at øve sig på at lægge de forskellige brikker. Dit barn kan nemlig lære rigtig meget af at lægge puslespil.

Jo flere gange barnet lægget puslespillet, jo nemmere bliver det for barnet at gøre det. Det skyldes blandt andet, at barnet kan huske, hvordan det færdige billede skal se ud. Det er dermed med til at styrke barnets hukommelse, at det bliver ved med at lægge puslespil.

Derudover er det også med til at styrke barnets indlæring, for eksempel ved at være med til at give det en bedre motorik. Det kræver noget fingerarbejde at få brikkerne til at ligge, så de passer sammen. Nogle gange kan man se, at de passer, men de skal jo også ligge helt rigtigt, for at billedet kan gå op.

Puslespil er med til at opbygge tålmodighed

Det med, at brikkerne skal ligge helt rigtigt, gør, at børnene lærer en anden vigtig ting af at lægge puslespil, nemlig tålmodighed. Det kræver meget tålmodighed af barnet at få puslespillet til at gå op. Det kan barnet derfor også lære af hele processen.

Senere i livet vil barnet have meget gavn af at have lært at være tålmodig. Hvis et barn giver op, så snart det står over for en udfordring, vil det have langt sværere ved at lære for eksempel matematik. Der handler det om at blive ved med at prøve, til man finder frem til den rigtige løsning. Det samme gælder, når man lægger puslespil. Det er altså en mulighed for allerede meget tidligt at begynde at opbygge nogle kompetencer, som barnet kan bruge senere hen i livet.

Puslespil lærer barnet at tænke i former

For et lille barn er det også godt at lægge puslespil, fordi det er med til at udfordre barnets rumlige sans. Det gør, at barnet bliver bedre til at tænke i former. Som barnet bliver ældre, vil han eller hun blive bedre og bedre til at kunne se, hvilke brikker der vil passe hvor. Ved et større puslespil, vil det altså være nemt for ham eller hende at sidde og roden kasse igennem efter de brikker, der er relevante for lige præcis den brik, som de sidder med nu.

At kunne tænke rumligt og i former er en naturlig del af det at være menneske. Det er derfor en god ide at styrke disse evner hos dit barn allerede fra en tidlig alder.

Der er altså ikke kun en ting, som dit barn kan lære af at lægge puslespil. Der er mange forskellige. Det er derfor en god ide, at du regelmæssigt lægger puslespil med dit lille barn og også prøver at opfordre dine ældre børn til det. Du kan for eksempel sætte en time om ugen af til at lægge puslespil sammen med dem. Det er ikke bare lærerigt for barnet, men også hyggeligt for jer begge to.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *