Pas på hvis du skal fjerne et hvepsebo

Hvepsedronningerne begynder allerede at komme frem i april – For at forebygge et bo bør du derfor kigge efter disse dronninger.

Sæsonen når sit højdepunkt i midten af sommeren (juni og juli) og de fleste vil nok gerne nå at fjerne et evt. bo inden da.  

Du skal passe på, hvis du skal fjerne et hvepsebo, da hvepsene let kan blive aggressive, når det gælder deres hus.

Når du skal fjerne et hvepsebo, kan du vælge at kontakte nogle professionelle. Det er dog kun halvt så sjovt som at gøre det selv. Er du allergisk eller lign. overfor hvepse anbefales det dog i høj grad, da du let kan blive stukket.

Alt efter om hvepseboet hænger under dit tag, sidder i din mur, eller noget helt tredje, kan du bruge forskellige midler for at opnå dit mål.

Metoder du kan bruge når du skal fjerne et hvepsebo

For at være mest sikker når du skal fjernet et hvepsebo kræver det at du gør det om aftenen, da hvepsene så sover.  

På denne måde undgår du omkringsværmende hvepse, ligesom at du, hvis du laver en fejl, kan nå at stikke af.

Den første metode er meget simpel: Brug en sæk. Når du skal fjerne et hvepsebo med en sæk skal du fange hvepseboet med sækken og binde en knude – Knuden skal bindes relativ hurtigt medmindre du vil have at nogle bier kommer ud. 

En anden metode er den nemme med gift. Når du skal bruge gift skal du sprøjte det ind i indgangshullet i boet – Brug evt. en forstøver, da du så vil kunne gøre det på sikker afstand.

Husk altid at fjerne boet sen aften/nat, da du så vil være sikker på at alle bierne er gået i seng.

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *