En skøn fødselsdag

Den første runde fødselsdag – 10 år. Det var hvad vi fejrede for min skønne datter i sidste weekend. Og der var selvfølgelig lagt op til det helt store – intet mindre kan vel gøre det, når man fejrer rundt.

Om lørdagen havde holdt vi fødselsdagsfest for pigerne i hendes klasse og om søndagen var det så familiens tur til at komme forbi.

En indbydelse skulle der til

Vi havde selvfølgelig lavet en flot indbydelse krydret med nogle gode billeder, som min datter havde delt ud i klassen for ugen inden festen. Og der var slet ingen afbud – alle kunne komme. Så det var jo en perfekt valgt dato at invitere på.

Haven var gjort klar

Men inden vi kunne få huset fuldt af gæster var der selvfølgelig nogle forberedelser, som skulle gøres. En af dem var at få haven gjort klar. For den trængte virkelig. Så der blev både ryddet op og slået græs. For vi havde selvfølgelig en forhåbning om, at været blev så godt, at vi kunne komme en tur udenfor. Og det viste sig heldigvis at holde stik.

Det gik forrygende

Om lørdagen havde vi som sagt besøg af alle pigerne fra hendes klasse. Hele 14 glade piger var på besøg i godt og vel tre timer. Først var der den traditionelle gaveuddeling og oppakning. I min datters klasse foregår det ved at lege ”flasken drejer”. Og den som flasken så peger på skal aflevere sin gave, som så bliver åbnet. På den måde undgår man lidt, at det hele foregår i et hæsblæsende tempo, hvor ingen når at se, hvad der er i hvilke pakker. Så det er en god måde at gøre det på, og så går der jo også lidt tid med det.

Så var der lidt fri leg, hvor pigerne fik afreageret i haven. Og bagefter var det så tid til at få lidt at spise. Og den stod på pålægskagemand fra den lokale bager med masser af saftevand til frokost. Det lød til, at det vakte lykke hos gæsterne.

Der blev til endnu mere legetid til pigerne hvorefter den obligatoriske skattejagt blev indledt. Men jeg må nok erkende, at jeg havde undervurderet pigernes evner. For det tog ikke meget mere end 5 minutter før de havde fundet skatten – 15 slikposer – så det var hurtigt overstået.

Heldigvis havde vi lige en overraskelse mere i ærmet, nemlig en konkurrence i hurtigspisning af lakrids snørebånd. Men så var den fødselsdag også ved at være overstået. Og det var heldigvis gået over al forventning.

Familien var også inviteret

Om søndagen var det så tid til at få besøg af familien. Det betød endnu flere gaver og endnu mere mad. Og da de omsider drog af sted sidst på eftermiddagen, var vi godt nok også ved at være noget trætte, for det havde efterhånden været en lang weekend. Men heldigvis havde det været en overordentlig skøn fødselsdag, som vi alle vil huske længe.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *